POGOJI POSLOVANJA

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kmetija-jakopic.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga Kmetija Jakopič, Janez Jakopič, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Podpeč 30, 1312 Videm-Dobrepolje. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.kmetija-jakopic.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik.

NAROČANJE

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Naročanje v naši spletni trgovini je varno in enostavno.

Do nakupa v trgovini pridete tako, da izberete izdelek oz. izdelke in jih dodate v košarico, pregledate nakupovalno košarico, vpišete svoje podatke za račun in dostavo, izberite način plačila ter potrdite, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja, ter s klikom na gumb naročilo z obveznostjo plačila potrdite naročilo. Izbrano blago vam nato v najkrajšem možnem času dostavimo na izbrani naslov. Pogoj za dostavo je nakup izdelkov nad 25 EUR.

MASA ARTIKLOV

Količina artiklov je pri jogurtih, mleku in skutah točna oz. lahko ima zanemarljivo odstopanje navzgor.

Masa sirov pa je variabilna. Ker ne moremo narezati oz. narediti vedno točno enakih kosov, je dovoljeno odstopanje + / – 10 % mase. Torej, če je izdelek definiran kot 250 g, je lahko njegova masa od 225 g do 275 g.

Trudili se bomo, da bodo izdelki, kjer so možna odstopanja, vedno čim bolj enaki.

FOTOGRAFIJE IN OPISI IZDELKOV

Nekatere fotografije so naše avtorske, nekatere pa so simbolične. Izdelki se lahko preoblikujejo, spremeni se količina, embalaža, etiketa ipd. Barvni odtenki, videz in postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne razlike v izgledu izdelkov na fotografijah in izdelkov v realnem stanju.

Opisi izdelkov so pripravljeni tako, da so čim bolj nedvoumni in jasno poudarjajo lastnosti izdelkov. V primeru, da kupcu kakšna lastnost izdelkov ni jasna, ga prosimo, naj nas za pojasnilo kontaktira po elektronski pošti.

POTRDILO O NAROČILU

Naročilo bo shranjeno na papirju in v elektronski obliki na sedežu Kmetije Jakopič.

CENE

Cene so v EUR in veljajo od 1. 1. 2023 do spremembe cenika. Vse cene vključujejo 9,5-odstotni DDV. Cene vključujejo dostavo. Dostava ne poteka pred dostavne službe.

NAČIN PLAČILA

Kupec lahko izbira med negotovinskimi možnostmi plačila: preko plačilnih kartic ali preko neposrednega nakazila na bančni račun. Vse podrobnosti o plačilu dobi kupec v elektronskem sporočilu ob naročilu.

Nato vnese še svoje kontaktne podatke, naslov, način plačila in morebitne opombe.

Ko kupec klikne na gumb ‘’Kupite sedaj’’, je naročilo izvedeno. V primeru, da je izbrano plačilo s plačilno kartico, bo šlo naročilo tudi zelo hitro v obdelavo, če kupec izbere plačilo po predračunu, pa bo nakup zadržan do izvedene transakcije.

Vsa nadaljnja navodila kupec dobi preko e-pošte.

Priporočamo uporabo plačilnih kartic, saj bo tako obdelava vašega naročila veliko hitrejša in lažja tako za vas, kot za nas.

DOSTAVA

Dostava poteka v torek in sredo na izbranih lokacijah.

Dostava se ne zaračuna, je brezplačna.

V primeru, da katerega od izdelkov trenutno ni na zalogi, vas prosimo, da izberete drug izdelek. Če vas zanima možnost naročila izdelka, ki ga ni na zalogi, nam lahko pišete na info@kmetija-jakopic.si in sporočili vam bomo, kdaj bo izdelek na voljo.

REKLAMACIJE IN VRAČILA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@kmetija-jakopic.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Kmetija vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V skladu s 3. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, ki je hitro pokvarljiv ali mu hitro preteče rok uporabe.

VAROVANJE PODATKOV

Kmetija Jakopič se zavezuje, da bo varovalo vse osebne podatke. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in drugo potrebno komunikacijo. Vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretji osebi.

KOMUNIKACIJA

S kupcem bomo komunicirali na način, ki bo primeren za obe strani prodajnega procesa (za ponudnika in uporabnika). Možna komunikacija je preko e-pošte in preko kontaktnega telefona.