Krompir

Kaj pomenijo kuharski tipi krompirja?

Tip A: Krompir, primeren za solate in pečenje. Gomolji so čvrsti in se ne razkuhajo, po kuhanju ostane meso čvrsto, vlažno in fino. Se odlično reže.

Tip B: Krompir, primeren za raznovrstno uporabo: kuhanje, cvrenje in praženje. Odličen za pripravo ocvrtega krompirčka. Gomolji so precej čvrsti s srednje čvrsto strukturo in drobnozrnato strukturo mesa.

Tip C: Velja za precej moknat krompir z veliko škroba, ki se precej razkuha. Meso je suho, dokaj grobozrnate strukture. Odličen za pripravo pireja, kroketov, svaljkov, cmokov in za krompirjevo testo.

Tip D: Krompir, primeren za predelavo v škrob, ki se zelo razkuha. Meso je izrazito moknato in suho. V Sloveniji ga ne pridelujemo.

Tipa AB in BC: Vmesna tipa. Krompir ima lastnosti osnovnih tipov.

mozart 1 600x900
MOZART
12.00
Rdeča koža in  rumeno meso, za vse oblike uporabe. SPADA...
carlingford 600x900
SORA
12.00
Svetlo rjava koža in belo meso, primeren za vse oblike...
  • mozart 1 600x900

    MOZART

    Rdeča koža in  rumeno meso, za vse oblike uporabe.

    SPADA V KUHARSKI TIP: AB

    10 kg

  • carlingford 600x900

    SORA

    Svetlo rjava koža in belo meso, primeren za vse oblike uporabe.

    SPADA V KUHARSKI TIP: B

    10 kg