Krompir

Kaj pomenijo kuharski tipi krompirja?

Tip A: Krompir, primeren za solate in pečenje. Gomolji so čvrsti in se ne razkuhajo, po kuhanju ostane meso čvrsto, vlažno in fino. Se odlično reže.

Tip B: Krompir, primeren za raznovrstno uporabo: kuhanje, cvrenje in praženje. Odličen za pripravo ocvrtega krompirčka. Gomolji so precej čvrsti s srednje čvrsto strukturo in drobnozrnato strukturo mesa.

Tip C: Velja za precej moknat krompir z veliko škroba, ki se precej razkuha. Meso je suho, dokaj grobozrnate strukture. Odličen za pripravo pireja, kroketov, svaljkov, cmokov in za krompirjevo testo.

Tip D: Krompir, primeren za predelavo v škrob, ki se zelo razkuha. Meso je izrazito moknato in suho. V Sloveniji ga ne pridelujemo.

Tipa AB in BC: Vmesna tipa. Krompir ima lastnosti osnovnih tipov.

mozart 1 600x900
ALOUETTE
12.00
Rdeča koža in  rumeno meso, za vse oblike uporabe. SPADA...
belmonda 800x1200
LEVANTE
12.00
Srednje zgodnja sorta krompirja, svetlo rumena koža in meso, za...
carlingford 600x900
SORA
12.00
Svetlo rjava koža in belo meso, primeren za vse oblike...
belmonda 800x1200
TWISTER
12.00
Srednje zgodnja sorta krompirja, svetlo rumena koža in meso, za...
  • mozart 1 600x900

    ALOUETTE

    Rdeča koža in  rumeno meso, za vse oblike uporabe.

    SPADA V KUHARSKI TIP: AB

    10 kg

  • belmonda 800x1200

    LEVANTE

    Srednje zgodnja sorta krompirja, svetlo rumena koža in meso, za vse oblike uporabe.

    SPADA V KUHARSKI TIP: AB

    10 kg

  • carlingford 600x900

    SORA

    Svetlo rjava koža in belo meso, primeren za vse oblike uporabe.

    SPADA V KUHARSKI TIP: B

    10 kg

  • belmonda 800x1200

    TWISTER

    Srednje zgodnja sorta krompirja, svetlo rumena koža in meso, za vse oblike uporabe.

    SPADA V KUHARSKI TIP: AB

    10 kg