Kaj pa pomenijo kuharski tipi krompirja?
Tip A: Krompir, primeren za solate in pečenje. Gomolji so čvrsti in se ne razkuhajo, po kuhanju ostane meso čvrsto, vlažno in fino. Se odlično reže.
Tip B: Krompir, primeren za raznovrstno uporabo: kuhanje, cvrenje in praženje. Odličen za pripravo ocvrtega krompirčka. Gomolji so precej čvrsti s srednje čvrsto strukturo in drobnozrnato strukturo mesa.
Tip C: Velja za precej moknat krompir z veliko škroba, ki se precej razkuha. Meso je suho, dokaj grobozrnate strukture. Odličen za pripravo pireja, kroketov, svaljkov, cmokov in za krompirjevo testo.
Tip D: Krompir, primeren za predelavo v škrob, ki se zelo razkuha. Meso je izrazito moknato in suho. V Sloveniji ga ne pridelujemo.
Tipa AB in BC: Vmesna tipa. Krompir ima lastnosti osnovnih tipov.
ARIZONA
10 kg / 7 €

Svetlo rumena koža in meso, za vse oblike uporabe.
SPADA V KUHARSKI TIP: AB
JELLY
10 kg / 7 €

Svetlo rumena koža in meso, za vse oblike uporabe.
SPADA V KUHARSKI TIP: BC
MARABEL
10 kg / 7 €

Svetlo rumena koža in meso, za vse oblike uporabe.
SPADA V KUHARSKI TIP: B
MANITOU
10 kg / 7 €

Rdeča koža in rumeno meso, za vse oblike uporabe.
SPADA V KUHARSKI TIP: AB
SUNSET
10 kg / 7 €

Rdeča koža in rumeno meso, za vse oblike uporabe.
SPADA V KUHARSKI TIP: BC
CARLINGFORD
10 kg / 7 €

Svetlo rjava koža in belo meso, je zelo čvrst in primeren predvsem za solate in pražen krompir.
SPADA V KUHARSKI TIP: AB
SORA
10 kg / 7 €
