CARLINGFORD

10kg   /    8 €

Svetlo rjava koža, belo meso, zelo čvrst, primeren za solate. Se odlično skladišči. Spada v kuharski tip: AB

JELLY

10kg   /    8 €

Svetlo rjava koža, rumeno meso, za vse oblike uporabe. Spada v kuharski tip: BC

Naš predlog: Krompirjeva solata

Naš predlog: Krompirjevo pirini žganci

MARABEL

10kg   /    8 €

Svetlo rjava koža, močno rumeno meso, za vse oblike uporabe. Spada v kuharski tip: B

MANITOU

10kg   /    8 €

Rdeča koža, rumeno meso, za vse oblike uporabe. Spada v kuharski tip: AB

Naš predlog: Pire krompir

Naš predlog: Krompir v pečici

SORA

10kg   /    8 €

Svetlo rjava koža, belo meso, za vse oblike uporabe. Spada v kuharski tip: A

Kaj pa pomenijo kuharski tipi krompirja?

Tip A: Krompir, primeren za solate in pečenje. Gomolji so čvrsti in se ne razkuhajo, po kuhanju ostane meso čvrsto, vlažno in fino. Se odlično reže.

Tip B: Krompir, primeren za raznovrstno uporabo: kuhanje, cvrenje in praženje. Odličen za pripravo ocvrtega krompirčka. Gomolji so precej čvrsti s srednje čvrsto strukturo in drobnozrnato strukturo mesa.

Tip C: Velja za precej moknat krompir z veliko škroba, ki se precej razkuha. Meso je suho, dokaj grobozrnate strukture. Odličen za pripravo pireja, kroketov, svaljkov, cmokov in za krompirjevo testo.

Tip D: Krompir, primeren za predelavo v škrob, ki se zelo razkuha. Meso je izrazito moknato in suho. V Sloveniji ga ne pridelujemo.

Tipa AB in BC: Vmesna tipa. Krompir ima lastnosti osnovnih tipov.

Naš predlog: Pražen krompir